31.05.2008

Dünya Kupası Savaşları



2018 Dünya Kupası'nın nerede yapılacağı henüz belli değil ama önümüzdeki dönemde bolca konuşulacak gibi geliyor. İngitere adaylar içinde en iddalısıydı bu güne kadar. Tek Dünya Kupaları, aynı zamanda tek evsahibi oldukları yıl geldiğinden en azından bir tanesini daha kazanabileceklerini iddia ediyorlardı. Avustralya, Rusya, Portekiz/İspanya, Kanada, Yunanistan, Meksika, Belçika/Hollanda/Lüksemburg, İsrail/Filistin diğer adaylar. Geçtiğimiz hafta içinde A.B.D'nın adaylığı yine konuşulanlar arasındaydı. Zira çok yakında bir Dünya Kupası organize etmiş olmalarına rağmen, 1994 yılında oluşan rakamlar eminim FIFA'nın ellerinin karıncalanmasına yol açıyordur. Çünkü futbolun Amerika'da en hızlı yükselen spor olması, gençler düzeyinde yapılan inanılmaz yatırımlar, Amerikan Futbolu stadlarının inanılmaz kapasiteler, genç ve spor müsabakalarının her türlüsüne aç bir nüfus gibi bir çok etken o Dünya Kupası'nda inanılmaz rakamların ortaya çıkmasına yol açmıştı. İki örnek size; 3,587,538 kişilik toplam seyirci sayısı ve 68,991 kişilik ortalama seyirci sayısı. İkisi de tüm zamanların şu andaki rekoru olarak Dünya Kupası istatistiklerinde duruyor. Bu aynı zamanda inanılmaz bir gelir demek. Ülke 2018 yılı için 50 adet 70000 ve üstü kapasiteli stat garantisi veriyor. Bu savaş gerçekten izlemeye değer olacak.

2 yorum:

cisco dedi ki...

enteresan adaylıklar var bence. israil/filistin olayı gercek mi? o kadar ulkeden, binlerce taraftar gelecek. guvenligin saglanması bence imkansız. iki avrupa dısında kupadan sonra kupanın avrupaya donmesi gayet olası. biz niye yunanistanla katılmadık onu cidden merak ediyorum. sansımız cok yuksek olabilirdi.

Adsız dedi ki...

Evet bence de enteresan bir adaylık, http://goal2018.org/ sitesinden takip edebilirsiniz. "Biz bu barışı 2018 yılına kadar sağlarız" iddasındaysalar eğer hakikaten katedecekleri epey yol var.