7.04.2008

3-4-7


Ne demek mi? Sırasıyla İngiltere, İtalya ve İspanya'da liderlerin ikincilerle arasındaki fark. Buyrun neler oldu hafta sonu bakalım.

İngiltere'de haftanın kazananı Chelsea ve Everton. Manchester'da 2-0 kazanan Chelsea şampiyonluk iddasını sürdürdü, liderle puan farkını 3'e indirirken, takipçisi Arsenal ile puan farkını da 3'e çıkardı. Fenerbahçe ile oynadıktan sonra rahat rahat Wigan'ı konuk edip, önündeki ve arkasındaki takımların kapışmasını izleyecekler. Arsenal'ın son şansı denebilir, Manchester United'ın berabere kalması onların kopmasını önledi ama artık önümüzdeki hafta daha zorunu yapmaya çalışacaklar. Liverpool takımları bundan sonra 4. Şampiyonlar Ligi vizesi için kapışacaklar. Everton daha Chelsea ve Arsenal ile oynayacak, demek ki ibre biraz da olsa Liverpool'dan yana.


İtalya'da haftanın sürprizini Palermo yaptı, Juventus'u 3-2 ile geçtiler. Roma daha önce yazdığım gibi biraz zorlandı ama Inter rahattı. Milan'da Cagliari'yi 3-1 ile geçmeyi başardı. Udinese Siena ile berabere kalıp UEFA kontenjanından biraz uzaklaştı. Milan ve Samptoria'nun Şampiyonlar Ligi ısrarı devam ediyor ama Fiorentina'da kazandı. Aşağıda Empoli ve Catania biraz da Parma kazançlı, işler daha da karıştı bu arada. Şimdi 5 puanın içinde 6 takım var. Hafta Livorno-Cagliari, Empoli de Parma ile karşılaşıyor, Catania Palermo deplasmanında, Reggina içeride Samptoria ile. Çok zevkli bir düşmeme mücadeleri işte size.


İspanya bol keseden puan dağıtanların ligi olmaya devam ediyor. Haftalar önce söylediğim gibi bu ligi çok kazanan değil az kaybeden önde bitirecek, inanılmaz birşey yani. Real Madrid Mallorca ile 1-1, Barcelona Getafe ile 0-0 berabere kalırken, Villareal Sevilla'ya 2-0 kaybetti. Racing Santander'de Deportivo'ya yenildi kendi sahasında, oranın bir başka kazananı da Atletico Madrid oldu böylece Almeria'yı 6-3 ile geçtiler. Haftaya Real Madrid içeride Murcia ile oynarken Barcelona Huelva deplasmanında olacak. Villareal Almeria deplasmanında olacak. Ama kimsenin 7 puanlık farkı eritmeye nefesi yetecek gibi görünmüyor.

Hiç yorum yok: