10.04.2008

Manchester United - Barcelona

Sürprizsiz bir gece daha, aslında çeyrek final kuralarının ardından ortada olan tek eşleşme Liverpool-Arsenal eşleşmesiydi. Buradan hareketle tamamen olağan bir çeyrek final geçti Şampiyonlar Ligi'nde.

Manchester United durumu idare etti, De Rossi yıllar boyunca tartışma konusu olabilecek bir durum yarattı; o penaltı gol olsaydı Roma'nın şansı olur muydu? Zira daha etkili olan taraf Roma'ydı, tabi Manchester United izin verdiği için biraz da. Vucinic yokları oynadı. Yine de çeyrek finalden yukarıları hedeflemek için daha üst düzey bir ileri uç elemanı lazım gibi geliyor Roma için. Esposito forveti ikilemek için çok zayıf bir tercih. Eksik olan Totti olunca tabi nasıl dolduracağını bilemiyor insan. Manchester United Premier League'i düşünerek hareket etti; Rooney ve Ronaldo'yu dinlendirdi. Sonuçta 1-0 ile yarı finaldeler.

Barcelona karşılaşması tam da beklediğim gibi oldu. İki takımın da 4-3-3 oynadığına bakarsak maçın 4-3 falan gibi bitmesini bekliyorsun ama enteresan olarak bir orta saha oyuncusunun golü ile 1-0 biten gecenin diğer maçı. Şanslı kura Barcelona için de geçerli, bu oyunla yarı finali görmek büyük iş gerçekten de.

Hiç yorum yok: