9.04.2008

Liverpool - Chelsea

Gönlümden geçenler elendi, aklımdan geçenler yarı finalde. Fenerbahçe'nin akın akın geldiği son dakikalarda diğer tarafta da Arsenal beraberliğe getirdiğinde maçı tamam dedim şimdi Fenerbahçe'de atacak bir tane iş bitecek ama olmadı maalesef.

Chelsea tam da beklediğim gibi oynadı oldukça kontrollü, tabi erken 1-0'ın etkisi büyük bunda ama gene de bir devrede Volkan'ı koruduğu kaleye tam 10 tane şut çektiler az değil. Fenerbahçe defansı ilk 10 dakikadan sonra gayet başarılı idi, Chelsea'nin oyun kurmakta ne kadar zorlandığını herkes gördü açık açık, kaç defa orta sahayı geçmişken defansa top çıkardıklarını hatırlamıyorum ama seyirci bile homurdanmaya başlamıştı ikinci devre ortalarında. Burada işte oyuncu kalitesi ortaya çıkıyor, Colin Kazım eğer Fenerbahçe'de ilk 11'de sahaya çıkıyorsa bu kadronun daha alması gereken çok yol vardır. Zaten en az 70 dakika sadece gezindi. Sonuçta bu ligde başarılı olmak için ofansif oyuncularınızın belli bir kalitenin üzerinde olması gerekir ve kazanmaya dair tek umudunuz Deivid'in ceza sahasından atacağı şuta kalacaksa ordan birşey çıkmama ihtimalini düşünmeniz gerekiyor. Tüm maç boyunca kullandığınız korner sadece 1. Topa sahip olmak yetmiyor, onunla ne yaptığınıza bakmak lazım. %52 topa sahip olma oranı ile scoreboard'da 2-0'ı görürüz. Şimdi artık bu yılın kazanımlarının muhasebesini yapmak önemli. Tecrübe saçmalıklarına girmiyorum. Sadece neleri doğru yaptığınıza bakıp, neler yüzünden daha ileri gidilemedi bunlardan bahsediyorum. Mesela doğrudur ya da yanlıştır yabancı futbolcu kısıtlaması tartışılabilir.

Diğer tarafta tam da öngördüğüm gibi bir futbolsever olarak izlenmesi gereken maç vardı. Bir o tarafa bir bu tarafa gitti geldi maç boyunca, Walcott'un ikinci Arsenal golündeki pozisyon hazırlığı, Torres ve Babel'in golleri. Orada da bugün bol bol hakem tartışması olacak gibi duruyor. Arsene şimdiden maçın bir hediye olarak hakem tarafından Liverpool'a verildiğini söylemeye başladı. Tartışılabilir bir pozisyon. "Penaltı penaltı gibi olmalı"cılardan değilim zira anlık bir durum söz konusu verilse de verilmese de kimse birşey diyemez derim. Gönlümden Arsenal çıksaydı desem de Liverpool daha çok haketti. Sonuçta İngilizler Şampiyonlar Ligi'ni domine etmeye devam ediyorlar.

Hiç yorum yok: