5.04.2008

Günlerin Getirdiği

Fuar ve hastalık girdi uzun sure ara verdik. Bir an önce kapatalım arayı.

Bu haftasonu gözler İngiltere'de olacak sanırım, Arsenal ile Liverpool bir haftadaki 3 maçın ikincisi ile bugün karşı karşıya gelecekler. Liverpool Everton ile Şampiyonlar Ligi mücadelesi veriyor artık, Arsenal için geçen hafta kritikti, 10 kişi Bolton deplasmanında 2-0'dan 2-3 kazandılar, bu şampiyonluk yarışının devamı için bir işaret midir bilinmez ama tam bir puan kaybına tahammülü olmama durumu yaşıyorlar, kaybedilecek puan ya da puanlar onları Şampiyonlar Ligi'ni garantilemiş bir potansiyel 3 kılar yapayalnız. Bakalım hafta içinde kullanamadıkları saha avantajını bu kez kullanabilecekler mi? Onlarla birlikte Manchester United'ı kovalayan Chelsea, rakibinin şehirdaşına konuk olacak, City fena takım değil, onları biraz Tottenham gibi görüyorum aslında, benim için oyunları puan cetvelindeki yer değil. Zor maç olabilir Maviler için. Liderin maçı yarın bahtsız Middlesbrough ile. Rahata kavuşacakları bir hafta olabilir kim bilir.

İspanya'da açıkçası Real Madrid kazanmasın istiyorum. Zira ne onlar ne de Barcelona bu yıl haketmiyor, Villareal'in nefesi yeter mi göreceğiz bakalım, zor tabi. Lider Mallorca, Villareal kritik haftada Sevilla deplasmanında olacak. Şampiyonlar Ligi Sevilla'yı bozdu, seneye Avrupa Kupaları'nda olmayabilirler. Espanyol zorluyor kendilerini. Barcelona evinde Getafe ile oynuyor. Getafe Bayern ile deplasmanda berabere kalarak ülkesine fiyakalı dönüyor. Bir çelme de Barcelona'ya takarlar mı takarlar. En fantastiği seneye Racing Santander'in Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi olur onlar da Atletico Madrid ile kapışıyor. Racing Deportivo ile Atletico Almeria ile oynuyor. Her tarafı rekabet bu ligin.

İtalya'da 4 puanlık farkı korumak için elinden geleni yapan Inter Atalanta deplasmanında olacak. Roma ise içeride Genoa'yı konuk ediyor. İkisi de dirençli takımlarla oynuyorlar. Hiç kolay olmayacak bu hafta onlar için. Juventus Palermo deplasmanında, Fiorentina içeride düşme hattındaki Reggina ile karşılaşacak. Şampiyonlar Ligi vizesi için kazanmaları şart özellikle Fiorentina. Kazanırlarsa Udinese, Milan ve Sampdoria iki UEFA kontenjanı için yarışırlar. Hey gidi Milan hey. Düştüğün duruma bak. Sırasıyla Siena, Cagliari ve Livorno ile oynuyorlar. Şimdi burada en enteresan rekabet yukarıdan çok aşağıda; kabaca 6 takımdan 3'ünün düşeceğini söyleyebiliriz ama hiçkimse daha yakın değil zira 3 puan içinde sıralanıyorlar: Empoli, Reggina, Cagliari, Livorno, Catania ve Parma. Zenga'yı takımın başına getiren Catania bunlardan biri olabilir derim zira kendisinin teknik direktörlüğünü pek beğenenlerden değilim. Tabi aşağısı bu kadar kaynayınca yukarıda neler olacağını kim bilir? Her an herşey olabilir yani.

Bakalım neler olacak.

Hiç yorum yok: