11.04.2008

UEFA Kupası Son 4

Futbol adına trajik bir gece daha geride kaldı. Ev sahibi takımlar açısından kabus bir geceydi ya elendiler ya yenildiler.

Elbette ki gecenin maçı, hatta sırf bu maç yüzünden preview yazısı yazmadım, ne zaman yazsam favoriler kazanıyor diye ama Abbondanzieri sayesinde yine olan oldu, 114 dakika 10 kişi oynayan bir çok fırsatı değerlendiremeyen Getafe kalecisnini hediye ettiği 2 golle son 5 dakikada teslim oldu. Maç açısından elbette Bayern hükmeden taraftı ve o son iki hatalı gol olmasa şimdi ondan kahraman olarak bahsediyorduk belki de ama işte kalecilik böyle birşey; vezir de eder rezil de. De la Red'in kırmızı kartı ağır mıydı, bakalım Erman Hoca ne diyecek bu konuda. Bu kupanın büyük favorisi olsalar bile hala Şampiyonlar Ligi seviyesinden çok uzakta Bayern. Klinsmann bakalım seneye nasıl bir yenilik getirecek takıma, zira kadronun oynaması gerektiği gibi oynayamadığını herkes görüyor açık açık. Şimdi yarı finalde Zenit ile karşılaşacaklar. Tekke böyle bir maçta bile düşünülmüyorsa ne arıyor orada hala diyorum. Değecek bir lig olsa problem değil.
Yarı finalin diğer eşleşmesi Fiorentina-Rangers olacak. Fiorentina PSV deplasmanında Mutu'nun iki güzel golü ile kazandı, ilki inanılmazdı. Mutu hakkında ayrı bir post yazmak lazım artık. Sanırım finalde göreceğimiz takım da Fiorentina olacak.

Karşılarında bir başka 2-0'lık deplasman fatihi olacak. Sporting'i 2-0 ile geçen Rangers diğer bir yarı finalist. Getafe'li bir yarı finali yine de tercih ederdim.

Hiç yorum yok: