6.03.2008

5,6,7 ve UEFA


Dün yine sürprizliydi. Yine en büyük sürprizin kahramanı bir kaleci oldu. Bakalım.

Sürprizin en büyüğünü Schalke yaptı. Normal süresi ve uzatmaların sonucu 1-0 olunca maç penaltılara gitti ve Manuel Neuer Volkan'dan sonra kahraman olan ikinci kaleci oldu. Aslında Sevilla-Fenerbahçe maçındaki durum orada yoktu denebilir. Yani penaltılarda hesaplaşılma durumu iki denk takım için adaletli bir son mücadele oluyor. Ama şimdi 12'si kaleyi bulmuş 3 şut, 11 korner, %59 topa sahip olma rakamları da 1-0'dan daha rahat bir sonucu kazandırabilirdi Porto'ya. Tam kaleci mahareti yani. Schalke, Fenerbahçe ile Çeyrek finalin zayıf halkası oldu böylece. Tek beklentileri birbirleri ile karşılaşabilmek.


Dün yine de sürprize açık denebilecek bir mücadele diyerek bahsettiğim karşılaşmada beklediğimiz sürpriz çıktı. Roma Real Madrid'i 1-2 yenerek son 8'deki muhtemel tek İtalyan oldu. (Zira bir mucize de Inter'e lazım) Roma keyif veriyor, ortanın ortası bu kadar güçlü bir takım yok herhalde. Zaafları kanatlardı. Oralar da boştu. İşlerine geldi.



3. İngilizChelsea 3-0 ile geçti Yunan takımını ve çeyrek finalin muhtemel yarısını oluşturacak olan İngiliz ekibinde yerini aldı. İngilizler Avrupa futboluna ağırlıklarını koyuyorlar artık. Eğer gerçekleşirse bunu daha önce hangi ülke başarmıştı dersek cevap: Hiç. Şampiyonlar Klüpler kupasında zaten statü gereği çeyrek finalde 4 tane aynı ülkeden takım olması imkansızdı. Lig statüsüne geçildiğinden bu yanda ise defalarca 3 gerçekleştiren oldu ama 4'ü gören olmamıştı. Haftaya çarşamba bu sorunun cevabını bulacağız. UEFA Kupası'na geçmeden ve hazır yeri de gelmişken Inter-Liverpool karşılaşmasına değinelim.


Inter'in formu aşağıya seyir izlerken Liverpool ve Torres gittikçe açılıyor. Dün de bir önceki hafta Chelsea tarafından 4'lenen West Ham'ı 4'lediler. Çarşambadan önce hafta sonu Liverpool içerde Newcastle ile Inter'de Reggina ile karşılaşacak. "King" in ve Emre'nin takımı galibiyet için biraz daha bekleyecek sanırım. Küçük bir not düşme hattındaki Reading'den sadece 3 puan fazlaları var. Neyse bu ayrı bir yazı konusu, şu anda yukarıdakilerle ilgileniyoruz. Deyeceğimiz Inter'de Milano'da Liverpool'a 3 atsın, ben de bikini..... Neyse boşverin.

Buyrun bu akşama:

Anderlecht - Bayern Münih
Güzel maç. Anderlecht, "baaak bizi eleyen Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde" diyor ama biri lütfen arkadaşlara karşılarındaki rakibin Bayern olduğunu hatırlatsın. Bunu yutacak rakip var yutmayacak rakip var.

21:45 Fiorentina - Everton
Gecenin maçı benim için. Evsahibi en sonra Juventus'u deplasmanda yendi ama genellikle kaliteli kadrolara karşı zorlanıyorlar. Everton yenilgiyi unuttu resmen 10 maçtır yenilmiyorlar, en son 8 Ocak. Tahminim Everton ikinci maç için elverişli bir skor alır. Gollü bir beraberlik gibi mesela.

21:45 Marsilya - Zenit St.Petersburg
Tekke'li Zenit Şampiyonlar Ligi'nden gelen Marsilya karşısında. Fransızlar galibiyete yakın.

22:00 Bolton - Sporting Lisbon
Bolton'un durumu heyecan verici, neredeyse düşme hattındalar, Lisbon liderden çok uzakta, Anelkasız Bolton'un sanırım gelebileceği en iyi yer, favori Sporting Lisbon.

22:00 Rangers - Werder Bremen
Werder Bremen bu yıl iyi. Hamburg ile Bayern'in ensesinden ayrılmıyorlar. Rangers için lige bakıp konuşmak mantıksız biliyorsunuz ama bana oldum olası tat vermeyen bir takımdır. Bremen Ibrox Stadium'da durumu idare eder, Almanya'da da geçer derim ben.

22:05 Bayer Leverkusen - Hamburger SV
Bayern ve Werder'in takipçileri karşılaşıyor, hep çok sıkıcı gelmiştir böyle aynı ülkenini iki takımı karşılaşınca kupalarda. Ligde Hamburg içeride 1-0 kazanırken, Leverkusen'de 1-1 berabere kaldılar. Denk güçler.

22:05 Tottenham - PSV Eindhoven
Benim bu yıl izlemekten en çok zevk aldığım takımlardan biri Tottenham. Henüz ligde sıra olarak meyvelerini toplamadılar ama takım yapısı olarak toparlandılar. PSV de iyi gidiyor. Güzel iki maç daha. İngilizler alır derim.

22:30 Benfica - Getafe
Getafe'de Tottenham gibi iyi futbolunu lige yansıtamayanlardan, Real Marid ve kupa maçında iyiydiler. Benfica Sporting ile Portekiz Ligi'nin Avrupa'daki son iki takımı. Her türlü sonuca hazırlıklı olmak lazım.

We'll see.

Hiç yorum yok: