4.03.2008

İlk 4


Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkacak takımlardan 4'ü bu akşam belirlenecek. Şöyle bir bakalım:

Barcelona - Celtic
İlk maçı deplasmanda 2-3 kazanan Barcelona hafta sonu yaşadığı 4-2'lik Atletico mağlubiyetinin yaralarını burada saracaktır. Deplasmandaki maçta bile büyük bir üstünlük ile maçı domine etmişlerdi. Celtic'e 0-1 bile yetmiyor. Bugün Celtic'lilerin mucizelere inanması gerekiyor.

AC Milan - Arsenal
İki takım da son haftalarda çok istikrarsız. Milan zaten iki yıldır Serie A'yı pek ciddiye almaz görünümünde, bu yılda işler kötü gidiyor. Ancelotti'nin tek kozu bu yıl da kupayı almak, zira eğer Serie A ile yüzyüze gelirlerse işlerin ne denli kötü gittiği daha iyi anlaşılacak. Bu nedenledir ki kendi evlerindeki karşılaşmada ayrı bir motivasyon ile oynayabilirler. Arsenal genel olarak deplasmanda pek iyi oynamıyor. Grup maçlarında Sevilla'ya 3-1 yenildiklerini, 11 Şubattaki Blackburn galibiyetinden bu yana kazanamadıklarını göz önünde bulundurusak ibre biraz daha Milan'dan yana. Tabi gollü beraberliklerin Arsenal'ın işine yaraması önemli bir avantaj.

Manchester United - Lyon
Manchester United müthiş form tuttu. Lyon'da iyi gidiyor ama 1-1'in rövanşında büyük bir sürpriz olmazsa İngilizler bir üst turda olacaktır.

Sevilla-Fenerbahçe
Biz en çok ilgilendireni de bu. Sevgili basınımızın coşkulu yaklaşımı çok hoş tabi. Keşke söylediklerine biz de inanabilsek. Ama tabi bizim ayaklarımız az çok yere basıyor. Celtic'in durumundan çok tek farkı Fenerbahçe'nin yenmiş olması üzgünüm. Bu stadda grup maclarında Arsenal'i 3-1 yendiklerini unutmayalım. Bu PSV ve CSKA deplasmanlarından çok Inter deplasmanı örnek olarak gösterilebilecek bir karşılaşma ise 3-0 kaybettiğimizi hatırlatırım. Elbette farklı olacaktır ama son Türkiye'deki son 3 maçı da pek iç açıcı değildi. Geriye elimizde ne kalıyor, futbol ilahlarının bizden yana olması, topun bizi sevmesi ve bol bol dua sanırım.

Hiç yorum yok: