12.03.2008

İnenler Çıkanlar

Futbolun adaleti her zaman olmasa da bazen oluyor ve hırs herşey için yeterli olmayabiliyor. Mesela Raul'un hırsı Real Madrid'i bir üst tura taşımadığı gibi Zanetti'ninki de Inter'ı taşımadı. Kötü mü oldu? Hayır.

Kazanandan başlayalım.

Keyif veriyorlar ne diyelim, "El Nino + 10"u biraz abatılı buldum açıkçası, o atıyor ama Liverpool takım olarak oynatmıyor, dün Inter'in kazanma ihtimalinin olabildiği bir an oldu mu sizce? Açıkçası benim öyle bir hisse kapıldığım olmadı. Inter'i iki karşılaşmada da yenerek elemek hakikaten büyük iş.

Şimdi Sevilla'da başımıza gelen burada gelmez diye rahat rahat konuşabiliriz diye düşünüyorum. Saraçoğlu'ndaki 1-0'lık ve San Siro'daki 3-0'lık maçlardan sonra Fenerbahçe'li arkadaşlar ile yaptığım sohbetlerde her zamanki gibi alınmamaları için Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemek adına değil ama genel olarak Avrupa futbolu ile ilgilenen herkesin bileceği gibi şu an Inter'in ekstra büyütülmemesi gerektiğini ifade ediyordum, zira 1-0'lık karşılaşmayı izleyenler hatırlayacaktır 'kahvehane azıyla' Fenerbahçe ile Inter 'sabaha kadar oynasalar' Inter'in gol atacak takati yoktu. 3-0 yendikleri karşılaşmada da Fenerbahçe'yi suçlamıştım. Fenerbahçe'nin bu yıl özellikle Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında ayrı bir konsantrasyon ile oynadığını biliyoruz ancak ne kadar iyi olurlarsa olsunlar hiçbir gerçek dünya devini kaleyi bulan şut istatistiği 1'e mahkum edemezler. Bu kadar silik olabilen bir takım, o anda o kupada ağırlığı olacak bir takım değildir, bahsettiğim sonuç değil oyun. Aynı tarz sürprizi yapan Beşiktaş'ın rakibi Liverpool'u yendiği karşılaşmanın istatistik rakamlarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız, şut 14 - 26, kaleyi bulan 3-6, korner 4-11, topa sahip olma oranı ise %36-%64. Neredeyse bütün olumlu istatistiklerde Liverpool'un inanılmaz bir üstünlüğü var. Şimdi böyle yenilebilirsiniz, ama diğeri kabul edilebilir bir durum değildir.

Herhalde bizim gördüğümüzü Inter'deki herkes görüyor ki Mancini sezon sonunda gitme kararını verdi ve kazan başladı kaynamaya, tam ortasında ki var peki: Jose Mourinho. Bana yapacak çok işi varmış gibi geliyor ama bir futbolsever olarak yapmasını istediğim en önemli şey diğer klüpleri de etkileyerek Serie A'ya topyekün rekabeti ve heyecanı geri getirmesi olacaktır. Sever ya da sevmezsiniz farkını ortaya koyacaktır.

Hiç yorum yok: