8.06.2008

Almanya:2 Polonya:0

Benim şampiyonluk adayım sahaya çıktı bu akşam ve iyi bir başlangıç yaptı.

Almanya fena halde düz bir takım aslında, gösterişsiz yani günümüz futbolunda başarılı olabilmek için gerekli tüm özelliklere sahipler. Pek öyle süpriz bir kadro durumları da yok zaten. Bu maça çıkarlarken benim için tek sürpriz Löw'ün sağ kanatta Schweinsteiger yerine Frings ile başlamasıydı. Bir sıkıntı da yansımadı açıkçası sahaya. Podolski'nin 2 golü ile galip geldiler. Tıpkı benim, dün bizim takımımızda oynayan ofansif orta saha oyuncularının yapmasını beklediğim gibi yani.

Polonya gayet başarılı bir mücadele yaptı açıkçası, akşamüstü izlediğim iki takımı da yenebilecek kapasitedeler, Hırvatistan'ın işi çok zor olacak. Almanya'nın tek avantajı bireysel yetenekleri olan oyuncularının olması. Bu da onları gerçekten farklı kılıyor. Eğer Smolarek biraz kendini bulursa işler onların açısından çok daha yolunda gider, pek etkili değildi bugün.

Bugünkü izlenimlerimden sonra Hırvatistan ile Polonya arasında kararsız kaldım açıkçası. Herhalde düğümü de onların arasındaki karşılaşma belirleyecek sanırım.

Hiç yorum yok: