11.06.2008

Final - Round III

Final serisinin 3. karşılaşması da sonuçlandı ve seriye heyecan geldi. Lakers kendi evinde avantajını kullandı ve durumu 2-1'e getirdi.

Son periyot dışında başa baş giden bir karşılaşmaydı aslında. İlk periyot sonunda tam bir berberlik varken, ikinci periyotta Lakers, üçüncü periyotta Celtics daha iyiydi. Son periyottaki Lakers üstünlüğü galibiyeti Los Angeles takımına getirdi. Gitti denilen şampiyonluk böylece geri gelmiş oldu.

Celtics'de Garnett 13 sayı, 12 rebound ile oynarken, Allen 25 sayıyla oynadı. Paul Pierce'ın performanındaki düşüş Celtics'in yenilgisinde en büyük nedendi. 6 sayı 6 rebound ile oynadı yıldız oyuncu.

Lakers'da 36 sayı 7 rebound ile oynayan Kobe yine takımını galibiyete taşırken yanındaki büyük katkı Vujacic'den geldi. 20 sayı, 4 rebound gerçekten de benchten gelen biri için etkileyici bir performans. Odom 4, Fisher 6 ve Gasol 9 sayı ile oynadılar. İlk 5 oyuncularının iç sahada bu kadar kötü bir performans ile oynaması Lakers için kaygı verici. Galibiyet için bu kadarı yeterli oldu ama şampiyonluk için fazlasına ihtiyaçları var.

Hiç yorum yok: