16.06.2008

Türkiye:3 Çek Cumhuriyeti:2 "We Know Drama"

Gerçekten de öyle ama, bir takım iki maçını da bir şekilde drama haline getirerek kazanırsa söylenecek başka bir söz olmaz. Çek Cumhuriyeti gibi bir takıma topa sahip olmada %57'lik bir üstünlük kurmak da bizim gibi bir takım için kolay bir şey değil.

Son 15 dakikasında kadar kimsenin umudunun olduğunu zannetmiyorum. İlk golden sonra bile penaltıları kim atar, bir gol daha olursa diye geçiriyordum içimden. Üç gol hakikaten kimsenin aklının ucundan bile geçmiyordu eminim.

Takımın gaza gelmesi bizim galibiyetler için elbette en gerekli olan şey ama Hamit'in ileri doğru hamleler yapması, Sabri'nin sağ içde değil, kanatta oynamsı, ikinc yarıya tek forvet çıkan Nihat ile orta saha arasındaki alanın az olması gibi bir çok yapılan güzel hamle hakikaten bu futbol mucizesini gerçek kıldı.

Bu üç karşılaşma gösterdi ki bu takım turnuvanın en sıkıcı futbolunu da en izlenir, en zevkli futbolunu da aynı maç içinde oynayabiliyor. Bu gerçekten de enteresan işte, o zaman Hırvatistan maçı için bir öngörüde bulunmayalım.

Hiç yorum yok: