6.06.2008

Final - Round I

Yıllardır beklenen final dün akşam oynanan karşışma ile başladı. İlk karşılaşma 98-88 Celtics'un üstünlüğü ile tamamlandı. Böylece yıllar sonra gelmesi muhtemel şampiyonluk için ilk adımı attılar. Haftalardır masaüstümde duran "Thing Big" sloganının böylece meyvelerini almaya başladılar.

Celtics'in sezon başı yaptığı büyük hamle takımı gerçekten de inanılmaz etkiledi. Garnett ve Allen'ın takıma katılmasını inanın rakamlarla açıklamak çok kolay. Ama tablonun tümü için sadece rakamları yazmak yetmeyecektir. Çünkü özellikle Garnett'in takıma katkısını oyunu domine etmek ve kazanmak olarak açıkladığınızda bu rakamlardan çok daha fazlasını açıklayacaktır. İstatistik meraklıkları NBA genelinde nasıl en önemli 3 istatistik olan asistte en yüksek Boston'lının 8 (Rondo), reboundda 11 (Garnett) ve skorda 13 (Garnett) olduğuna şaşıracaklardır. Yani istatistik olarak top seviyede olmayan bir takımın nasıl top noktada olduğuna. İşte bunu anlatan yukarıda bahsettiğim rakam dışı etkenlerdir.

Lakers'ın ise kendisinden beklenenin üzerinde bir performans gösterdiğine inanıyorum. Lig ortasında Gasol'u katarak buraya kadar gelmeyi başardılar.Bynum sakatlanmasaydı ne olurdu merak ediyorum. Benim görüşüme göre Gasol 4 numarada daha iyi olurdu ve Bynum ile boyalı alanı domine ederlerdi. Dünkü Celtics'in ezici rebound üstünlüğü bunun bir göstergesi zaten. Bakalım serinin diğer maçlarında durumu değiştirmesine katkıda bulunabilecek mi Gasol?

Hiç yorum yok: