11.06.2008

Yunanistan:0 İsveç:2

Son şampiyonun fiyakası bozuldu. Bazıları tarafından hala şampiyonluk adayı olarak gösterilen Yunanistan kupaya 2-0'lık İsveç yenilgisi ile başladı.

Kaybedenden başlamak gerekirse şahsi kanaatim sahaya 5-4-1 dizilişi ile başlayan bir takım zaten mümkünse en kısa yoldan elensin derim. Defans elbette ki takımların en hassas bölgesi. Hollanda-İtalya maçından bahsederken bile konu defans problemleri oluyor. Ama 5-4-1 benim için kabul edilebilecek bir saha dizilişi değil ve bir daha da uluslararası arenada bu sistemin başarılı olmasını istemiyorum. Artık kadro olarak da yaşlanıyorlar, kupanın en yüksek yaş ortalamasına sahip kadrolarından biri. Rusya karşısında şansları olabilir ama İspanya karşısında zor gibi görünüyor. Tabi hiç belli olmaz Euro 2004'de oldukları gibi oyunu imkansızlaştırıp bir golle birşeyler yapabilirler.

İsveç dün maça iyi başladı aslında ama oyuna hükmetmek adına daha sonra geriye düştüler. Tabi kadrolarında İbrahimoviç gibi olmadık zamanlarda bireysel hareketlerle sonuca gidip maçın gidişatını değiştirebilecek oyuncular var. Bu yüzden gol yemedikleri sürece her an kazanabilirler. Dün de böyle oldu zaten. Ama ne kadar böyle giderler bilinmez.

Hiç yorum yok: