13.06.2008

Hıvatistan:2 Almanya:1

Hakikaten gittikçe daha zevkli bir kupa oluyor Euro 2008. Ve gerçek anlamda ilk sürpriz de Hırvatistan'dan geldi. Benim için süpriz adaylarının bir altında yer alan takım, en büyük şampiyonluk favorisi Almanya'yı 2-1 ile geçti ve grup lideri olmayı garantiledi.

Klasik birer 4-4-2 takımının karşılaşması aslında maç boyu ortadaydı, kırılma anı sanırım tam da Hırvatların 2. golü attıkları anda oldu. Zira Almanlar o dakikalarda berberliği zorluyorlardı ki kalelerinde 2. golü gördüler. Acaba Kahn olsaydı o 2. gol olur muydu diye düşünüyor insan. Genel olarak topa hakim olan taraf Almanya'ydı aslında ama Hırvatistan çok kolay gol pozisyonuna girebilen bir takım, zira maç sonu istatiklerinde de Almanya'nın kaleyi bulan 4 şutu varken, Hırvatistan'ın 8 şutu vardı.

Bir açıdan bakıldığında bu Almanya'nın şampiyonluğu için bir musibet olabilir. Zira kupanın yine favorilerinden İtalya ve Fransa'nın iyi başlangıçlar yapamaması onların kendilerini rahat hissetmelerine neden olmuş sanırım. Avusturya karşısında herkesin doğal olarak beklentisi rahat bir galibiyetle, Portekiz'in rakibi olmaları. İşte size tadından yenmeyecek bir eşleşme daha. Umarım böyle olur.

Hiç yorum yok: