10.06.2008

Hollanda:3 İtalya:0

Beklenmedik sonuçla biten, Ölüm Grubunun ikinci karşılaşması kupa başladığından bu yana izlediğimiz en zevkli mücadeleydi.

Birçoklarının söylediği gibi henüz geriye düşüp maçı çeviren, bırakın çevirmeyi gol atan yok. Erken atan, yol alır. Benim de hem kendi bloguma, hem de diğer bloglarda yaptığım yorumlarda dikkatimi çeken şeydi birçokları gibi, uzun süredir İtalya, en zayıf halkası defans olduğu halde bir kupaya gelmiyordu. Bu kez inanılmaz şekilde SOS veriyorlar. 45 dakika oynayan Materazzi'nin de kenarda otururken, dizinde bir problem olduğunu gördük. Eğer o da oynayamayacaksa Barzagli-Grosso ikilisi ile bu iş olmaz. Donadoni ile ilgili geç değişiklik eleştirilerine katılıyorum ama ilk yarıda 2 gol yemiş adam, Hollanda akın akın geliyor, 30 yıldır yenilmedikleri takımdan tarihi bir fark yemek istememiş, bu yüzden ikinic yarıya nasıl başlayacaklarını görmek istemiş olabilir. Yaş ortalaması 30 olan, Milan orta sahasını olduğu gibi monte etmiş ama futbolla en yüzeysel ilgilenen de biliyor ki Kaka olmadan o orta saha pek performans gösteremiyor. Ben De Rossi-Aquilani ikilisinden birisini alıp biraz daha dinamizm katar diye düşünmüştüm ama öyle olmadı, Hollanda'nın hücum üstünlüğünü görünce tabi bu sonuç sürpriz olmamalı.

Onlar için topu orta sahada tuttukları sürece problem yok, zira aynı İtalya gibi defansları sorunlu. Ama tabi orta saha-hücum organizasyonlarında çok daha yaratıcılar, top saklayan oyuncuları var. Sneijder-Van der Vaart-Kuyt muhteşem bir üçlü olmuşlar. Gio'yu görünce insan böyle bir turnuvada iddalı olabilmek için böyle bir kanat adamına kesinlikle ihtiyaç olduğunu anlıyor. Engelaar-De Jong ikilisi kendilerinden beklenenin üstünde bir performans ile oradaydılar, sağlam bir defans oturtsalar hakikaten şampiyonluğun en büyük adaylarından sayılabilirler. Bu kadar önemli sakatlıklara rağmen böyle bir kadro çıkarabiliyorlar. Bu da onların en büyük avantajı.

Eğer defans problemi yaşamazsa en basta söylediğim gibi Hollanda'nın ciddi bir şansı var, İtalya için işler zor. Takımın yaş ortalaması da fazla defans sorunlarının dışında. İsveç'in ardından Çek Cumhuriyeti ile birlikte en az 25 yaş altı futbolcuyu onlar kadrolarında barındırıyor. Ben her zaman bu sayının en az 8-9 olmasından yanayım, umarım artık kadro değişikliğini ciddi ciddi düşünürler.

Hiç yorum yok: