8.06.2008

Avustuya:0 Hırvatistan:1

İkinci gün ilk karşılaşma, diğer evsahibinin sahaya indiği karşılaşma oldu. Bir kez daha ev sahibi, bir kez daha yazık oldu cümleleri kullanacağız.

Karşılaşmanın çok başında gelen gol yüzünden aslında belki de izlememiz gerekenden farklı bir karşılaşma izledik. Maçın ilk yarısında maçın kesin hakimi Hırvatistan'dı ancak ben çok daha fazla gol pozisyonu üretecek, orta alanda daha hareketli bir Hırvatistan bekliyordum. Topa sahip oldular ama maç sonunda bile kaleyi bulan top sayısı sadece 1'di. Gözüm Kranjcar'ın üzerindeydi ancak pek beklediğim gibi değildi. Zaten sonra da oyundan alındı.

İkinci yarının ilk 10 dakikasından sonra ise inanılmaz bir Avusturya izledik. Vastic ve Ümit değişiklikleri onları adeta ateşledi ve dün izlediğimiz İsviçre gibi bir takım görmeye başladık. Açıkçası Hırvatistan savunması da dünkü Çek savunması kadar iyi değildi, iki tane çok net hatırladığım ıskları oldu kritik bölgede, bu seviye için çok fazla. Werder Bremen'li Harnik inanılmaz bir futbol oynadı bu dakikalarda ama ceza sahası içince hiç de yaratıcı değillerdi.

Herhalde herkesin beklentisinin aksine bir Avusturya, beklenenin çok altında bir Hırvatistan gördü futbolseverler, bu yenilgiden sonra Avusturya'nın işi artık imkansız gibi, onlarda hatırlayacağımız Euro 2008'e katacakları heyecan ve güzel futbol olacak sanırım. Hırvatistan için ise aynı dün Çekler için söylediklerimi söyleyeceğim. Bu şekilde bu üç puandan sonra bile çıkmaları zor olabilir. İş sadece Eduardo'nun yokluğu değil gibi geldi bana.

Hiç yorum yok: