10.06.2008

İspanya:4 Rusya:1

İki sürpriz favorimden ikincisi de farka koştu, iyi oldu, şu ana kadar tahminlerimde bir sapma görülmüyor. Tabi daha çok başındayız kupanın.

Aslında İspanya'nın kağıt üzerinde pek bir sorunu yok, onların da defansları çok güven vermiyor ama Hollanda'dan iyi durumda olduğu kesin. Onların da Hollanda gibi yaratıcı ve büyüleyici bir orta saha-forvet kurgusu var. Fabregas'ın, Xabi Alonso'nun kenarda oturtuğu bir takım onlar. Nitekim bugün olduğu gibi genel olarak eksik bir takım bulduklarında neler yapabileceklerini gösterdiler. Bence onların problemi ikinci yarının ortalarından itibaren 4'cü golü atana kadar geçen dönemdeki konsantrasyon eksikliği. Daha önceki turnuvalarda da benim gözüme çarpan bu oluyordu. Genelde kağıt üstünde iyi olmalarına rağmen yeterli istek ve kazanma hırsından uzak olduklarını açıkça görebiliyorsunuz. Eğer bunu aşabildilerse eğer en başından söylediğim gibi benim için şampiyonluğun 3 büyük adayından biri olurlar.

Rusya genel olarak vasat bir takım gibi göründü bana. Epey eksikle geldiler buraya onun da etkisi var tabi, 60 ile 80. dakikalar arasında biraz hareketlendiler İspanya'nın tempo düşürmesiyle. Yunanistan ve İsveç'i görmek lazım tur şansları için.

Hiç yorum yok: