7.06.2008

İsviçre : 0 Çek Cumhuriyeti : 1

Ve sonunda başladı. Aylar süren hazırlık, konuşma, tartışma ve iddanın sonunda artık top futbol adamlarında.

İlk karşılaşmanın özeti sanırım "tecrübe kazandı olabilir". Fena halde Nedved ve Rosicky'yi arar bir Çek orta sahası gördüm açıkçası. Tek şansları karşılarında yaş ortalaması 23 olan bir orta saha ile karşılaşmış olmalarıydı. Ama yine de Fernandez, Barnetta, Inler ve Behrami'den oluşan orta sahayı beğendim. Tabii ki eksikleri var ama hareketli ve sürekli arayışta olan bir orta saha. Tabi başta söylediğim gibi Çekler'in neredeyse hiç olmayan orta sahasının da bunda etkisi var.

Buna karşın kusursuz bir defansı vardı Çeklerin. İsviçre'nin arayışlarının karşısında hep hatasız oynadılar ve bir süre sonra bu İsviçre'nin direncini kırdı.

Maçın sonlarında Banik Ostrava forması giyen 25 yaşındaki Sverkos'un golü ile çok önemli bir galibiyet aldılar.

Maçın en trajik anı tabi Frei'nin gözyaşları içinde sahayı terketmesi oldu. Bu onların kupa gidişatını da etkileyebilecek bir durum.

Fakat Çek Cumhuriyeti aldığı 3 puana rağmen bu orta saha ile önümüzdeki iki karşılaşmayı kaybedebilir. Karşılarında İsviçre'den çok daha yaratıcı ve hareketli iki takım görecekler.

İsviçre ise iyi oynadığı karşılaşmada önemli bir fırsatı kaçırdı. Bundan sonra iki maçta bir galibiyet bir beraberlik şart oldu.

Hiç yorum yok: