14.06.2008

Hollanda:4 Fransa:1

Bir futbol resitali, uzun süredir izlediğim en keyifli karşılaşmalardan biriydi açıkçası. İtalya maçından çok daha keyifliydi, zira Fransa'da hiç 4-1 kaybetmiş bir takım gibi oynamamıştı.


Domenech 3 farklı değişiklik ile çıktı Hollanda karşısına. Hücumda Anelka ve Benzema'yı kenarda oturtup yerlerine Henry ve Govou ile başladı. Defansta ise Abidal'ın yerine Evra ile. Peki nasıl bir karşılaşma geçirdiler derseniz, bir kere ilk yarının ikinci yarısı ile hemen hemen tüm ikinci yarı müthiş bir hırsla gol aradılar. Ama top tutmakta zorlandıklarını söylemem gerek. Zira maç sonunda Hollanda'nın %53'e %47'lik bir topa sahip olma üstünlüğü vardı. Ribery her yere koştu ama gerekli yaratıcılıktan uzaktı bence, Henry'de çok çabaladı ama tam 2-1'i bulduklarında yedikleri gol onların direncini kırdı, maçı da. Eğer bir süre Hollanda cevap veremeseydi maç farklı yönlere gidebilirdi diye düşünüyorum.

Van Basten ise doğal olarak kazanan takımı bozmadı. Yine 4-2-3-1 ile başladı. Bu arada okuduğum bloglardan birinde-kimde olduğunu hatırlayınca link vereceğim-bununla ilgili bir yorum okumuştum kesnilikle katılıyorum. Doğru adamlarla gelecek uzun yılların en etkili şablonu olabilir diye düşünüyorum 4-2-3-1'in. Tabi uçtaki 1 Nihat olursa işiniz zor, o yüzden diyorum doğru oyuncularla. Neyse kadronun güzelliği tabi değişikliklerden sonra da takımın aynı şekilde-hatta daha da etkili- olarak maçta tutunmasını sağlıyor. İkinic yarıda Engelaar-Robben, Kuyt-Van Persie ve Van der Vaart-Bouma değişiklikleri yaptı. Van Bronckhorst'u Engelaar'ın yerine çekip, Bouma'yı Van Bronckhorst'un yerine monte etti. Sneijder'i ortaya çekip Robben'i de ait olduğu yere, yani sol kanata aldı. Kuyt ile de Van Persie zaten sağ kanattaki değişikliği gerçekleştirdiler. Ama tabi inanılmaz hareketli ve üretken bir ofans hattı olduğu için herkes her yerde gibiydi. Hollanda'nın defans direncini de iyi buldum bu kez. İtalya karşısında da fena değildiler ama Fransa maçında çok daha sağlıklı bir şekilde test etme imkanları oldu durumu. Keyif veriyorlar ne diyelim.

Hiç yorum yok: