12.06.2008

Çek Cumhuriyeti: 1 Portekiz:3

Açılış grubunun ikinci karşılaşmaları Çek Cumhuriyeti-Portekiz karşılaşması ile açıldı. Portekiz Deco, Cristiano Ronaldo ve Quaresma'nın golleriyle 3-1'le Çek Cumhuriyeti'ni geçti ve ikinci turu garantiledi.

Maça iki takım da tek forve ile çıktı ama tabi Portekiz'in ofansif orta sahaları ile tam bir hücum takımı olduğunu bir kez daha gösterdi. Kaleyi bulan tam 11 şutları var maç sonunda. Ve topa sahip olma oranında maç genelinde %59 üstünler. Gerçekten de bu grubun üstünde bir takım olduklarını ispat ettiler. İsviçre karşılaşmasında bazı yıldızları dinlendirmeleri muhtemel ama en azından beraberlik isteyeceklerdir zira karşılarında hemen Almanya'yı bulmak istemeyeceklerdir.

Çek Cumhuriyeti uzun yıllardır ilk kez bu kadar sıradan bir görüntü veriyor. Sionko dışında pırıltı veren bir oyuncuları hakikaten yok. Rosicky'yi bu kadar arayacaklarını sanmıyordum ama bizim için bir umut oldular. Baros tabi çok tehlikeli bir oyuncu. Portekiz karşısında da ilk maçtan daha iyiydiler. Fizik üstünlüklerini dengeleyebilirsek eğer kazanmamız çok zor değil.

Hiç yorum yok: