13.06.2008

Avusturya:1 Polonya:1

Bu kupanın ev sahipleri gerçekten de renk katıyorlar. Aynı İsveçre için söylediğimiz kelimeleri Avusturya için de çok rahat tekrarlayabiliriz.

Özellikle maçın ilk 10 dakikasında mükemmel bir Avusturya izledik, oyunu domine etmeleri, girdikleri gol pozisyonları ile buradan hiç olmazsa bir puanı çoktan haketmişlerdi. Zira Hırvatistan karşısında yenilen Almanya olacak bir sonraki karşılaşmada karşılarında, umarım aynı güzel oyunu orada da sergileyip kupayı bitirirler.

Polonya'nin eleme maçlarını nasıl Portekiz'in önünde bitirdiğini hala anlamış değilim. Onlar da tipik eleme maçları takımı hüvviyetine bürünüyorlarsa bu acıklı bir durum oluyor bir süre sonra. Rekor puanla bitirilen eleme grubu maçları, büyük bir beklenti, ardından gelen büyük hayalkırıklıkları. Romanya, Çek Cumhuriyeti gibi takımların yıllardır yaşadığı problemler arasında. Son maçta karşılarında Hırvatistan olacak, Almanya'nın Avusturya yenilgi ihtimalinden hareketle çıkarılacak bir şansları var, tabi Avusturya ile de aynı puan olmaları ayrı konu.

Hiç yorum yok: